Νεος εξοπλισμος?

Re: Νεος εξοπλισμος?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 30 Νοέμ. 2014, 16:23

woodsman43 έγραψε::lol: Nα κανουμε ερανο ρε συ αμα ειναι ετσι.Αντε βρε παιδια για το κακομοιρη τον κα'ί'λα..εεεεεε τον googlis ηθελα να πω :lol:

Ναι!!!!
Να τα στείλω στην Ελβετία :dancing:
Άβαταρ μέλους
Googlis
Regural Member

Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 30 Νοέμ. 2014, 16:28

Ναι κανε όνειρα... :tooth:
Θα τα δώσουμε κατευθείαν στον πωλητή.. :dancing:
Ερανο για μύλο είπαμε να σε βοηθήσουμε όχι να σε βάλουμε στη λίστα λαγκαρντ.. :tooth:
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member

Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 30 Νοέμ. 2014, 16:35

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 01 Δεκ. 2014, 23:36

Κυριοι σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας,

Αυτο που θα ηθελα να πω ειναι οτι ο Δημητρης (woodsman43) με Καθηλωσε πρωτα με την περιγραφη που μου εκανε για ενα καλοφτιαγμενο specialty εσπρεσσο, κατοπιν με "στολισε" παρα πολυ ευγενικα για τις μεχρι τωρα αγορες μου σε μηχανες εσπρεσσο και στο τελος μπηκε κατευθειαν στο ψητο για τον εξοπλισμο που θα πρεπει να κοιταξω χωρις να μου αφησει περιθωρια για να κανω ουτε κιχ. Ειναι αυτο που λεμε οτι με "αρπαξε" απο τα μουτρα κυριολεκτικα και φυσικα για να μην παρεξηγηθω με την καλη εννοια και με μεγαλες δόσεις χιουμορ που βλεπω οτι εχετε μπολικο χιουμορ ολοι σας.

Θα ακουσω την συμβουλη σας για μυλο MM και απο οτι διαβασα εχει πολυ καλε κριτικες ο SJ, οποτε θα αρχισω να ψαχνω (αλλα δεν ξερω που) για κατι τετοιο, τωρα για τον MM στις αγγελιες πραγματικα δεν ξερω αν θα πρεπει να τον παρω η να ψαξω για αλλον, την ιδια αγγελια την ειδα και σε αλλο φορουμ και δεν ειδα να υπαρχει καποιο εντονο ενδειαφερον αλλα και παλι σας λεω οτι δεν γνωριζω και προσπαθω να μαθω. Πρεπει να μαθω αν χρειαζομαι μυλο με δοσομετρητη η οχι, αυτο που εχω καταλαβει στα σιγουρα ειναι οτι θα πρεπει ο μυλος να μην κραταει στα σωθικα του πολυ καφε, επισης θα πρεπει να μαθω να κοβω τοσο καφε οσο χρειαζομαι καθε φορα για το εσπρεσακι μου και δεν ξερω αν καποιο μοντελο της ΜΜ μπορει να με βοηθησει σε αυτο.

Δεν θελω να το κουρασω το θεμα αλλα δεν θα ηθελα απο δικη μου αγνοια να παρω κατι που δεν θα μου κανει, και δεν θα μπορω να το αλλαξω ευκολα, μην ξεχνατε ειμαι στην Ξανθη και εδω δεν βρισκεις ουτε 5 ποικιλιες καφε.
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member

Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
2η μηχανη: tAlΩs
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 02 Δεκ. 2014, 09:41

Κοιτα Δημητρη οι MAZZER ειναι μια προταση αλλα δεν ειναι πανακεια.Υπαρχουν κι αλλοι μυλοι αλλα επειδη σκεπτομαστε για σενα πριν απο σενα γι αυτο σου τον προτειναμε και θα εξηγηθω παρακατω.
Ο συγκεκριμενος mazzer ηταν μια προταση-ευκαιρια η οποια χαθηκε γιατι εχει πουληθει ηδη αλλα περαν αυτου οι sj τυγχανουν τετοιας αποδοχης ακριβως γιατι εχουν την μικροτερη κατακρατηση μεσα τους,το πολυ μικρο τουνελακι τους καθαριζει ευκολα και η στιβαρη κατασκευη τους μαζι με τα φτηνα μαχαιρια τους και την χαμηλη τους τιμη λογω μεταχειρισμενου τους κανει κυριαρχους παιχτες.
Κατα τα αλλα ο σκοπος των απαντησεων μας παντα εχει στοχο την καλυτερη συμβουλη και οχι να σε βαλουμε σε μπελαδες συνεχους αναβαθμισης πραγμα που σε εχουν βαλει οι δικες σου επιλογες μεχρι στιγμης. ;)
Το αρπαγμα απο τα μουτρα οπως πολυ φιλικα αναφερεις εχει σκοπο να αποφυγουμε περιττες συζητησεις περι οικονομικοσαβουρο επιλογων (τις οποιες εχουμε βαρεθει ελεεινα ομως)και να κανεις μια κι εξω σωστη αγορα balue for money.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member

Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 02 Δεκ. 2014, 10:14

Καλημερα!!!!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, που μπορω να ψαχνω για μεταχειρισμενους μυλους αντι να περιμενω να βαλει καποιος αγγελια στο Forum?
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 02 Δεκ. 2014, 13:03

Αγγελίες από εφημερίδες και δε χάνεις να κοιτάξεις και σε μαγαζιά που επισκευάζουν και εμπορεύονται μηχανές.
http://coffeeline.gr/index.html?l=1

Για τον μύλο που έχει προταθεί.

http://coffeeline.gr/products.html?p=8& ... F%86%CE%B5

Προς αποφυγή λάθος εντυπώσεων...
Προσωπικά αλλά και το site, δεν έχει καμία διάθεση να θεωρηθεί ότι προβάλλει / διαφημίζει το εν λόγω μαγαζί με το Link που παρατέθηκε.

Αν γνωρίζουν και τα υπόλοιπα μέλη, αντίστοιχα μαγαζιά, που να διαθέτουν μύλους μεταχειρισμένους, να τα δηλώσουν προκειμένου να βοηθήσουμε το φίλο μας.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 02 Δεκ. 2014, 14:43

Φιλε G.F. δεν ξερω αν μπορω να ρωτησω αν συγκεκριμενος που "προτεινεις" SJ υπαρχει στα 290 + φπα + μεταφορικα ειναι οκ να τον παρω??
Αν παλι δεν επιτρεπεται αυτη η ερωτηση διαγραψτε το.

Ρωταω γιατι δεν μπορω να περασω απο το μαγαζι να τον δω η να τον ακουσω να δουλευει αλλα και να μπορουσα δεν γνωριζω.

Τι να προσεξω και τι να ρωτησω?
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member

Coffee Roaster:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό GKLTDKV » 02 Δεκ. 2014, 15:07

και εγω τον δικο μου mazzer super jolly τον αγοαρασα απο το συγκεκριμμενο μαγαζι.
ο μπαμπης ξυμητιδης,ο ιδιοκτητης δηλαδη ηταν πολυ εξυπηρετικος σε οτιδηποτε και αν ζητησα.
μου εστειλε και φωτογραφιες για να δω σε τι κατασταση ηταν οι μυλοι κτλ.
εμενα ειναι μοντελο του 2010 και τον πηρα 330. εχει μονο κατι μικρογρατζουνιες.
στην τιμη βεβαια θα πρεπει να υπολογιζεις και ενα ζευγαρι καινουργια μαχαιρια.
αυτο ηταν και ενα σημειο που τα χαλασαμε λιγο με τον μπαμπη,δηλαδη ενω ειχε πει οτι θα μου τον στειλει με
καινουργια μαχαιρια,τα εστειλε μεν τα μαχαιρια αλλα ηταν ιμιτασιον,οποτε προσοχη.
γνησια ανταλλακτικα για mazzer απο εδω
GKLTDKV
Regural Member

Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Χανια
Μηχανη: G.B Modified By GK
Μυλος: Mazzer Super Jolly
2ος Μυλος: Porlex Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 02 Δεκ. 2014, 15:20

If I was you...

Θα έπαιρνα τηλέφωνο, και θα προσπαθούσα να μάθω περισσότερα. Αν είναι σε καλή κατάσταση, εγγύηση καλής λειτουργίας, σε περίπτωση βλάβης το μαγαζί αναλαμβάνει τη δωρεά επισκευή του κ.α.

Λάβε υπόψη σου ότι ακόμη και σε πολύ καλή κατάσταση να είναι ο μύλος θα χρειαστεί να αλλάξεις μαχαίρια (για εμένα είναι μονόδρομος σε αγορά μεταχειρισμένου ιδιαίτερα που το κόστος τους δεν είναι υψηλό).

Βέβαια έτσι ανεβαίνει το συνολικό κόστος του μύλου οπότε ίσως να εξεταστεί και η περίπτωση να μη χρειάζεται
να αντικατασταθούν αλλά τότε θα πρέπει να ελεγχθούν από έμπειρο τεχνικό ο οποίος θα είναι σε θέση να σου πει. Υπεύθυνα όμως.

Από αγγελίες έψαξες και δεν βρήκες τίποτα ?

Αν δεν έχεις βρει μηχανή, αφιέρωσε λίγο χρόνο περισσότερο ψάχνοντας για μύλο.
Μπορεί να σου προκύψει πολύ καλή περίπτωση.
Κοίτα και για Compak μύλους.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator

Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ερωτήσεις αγοράς νέων μελών